Projects

Mama Sopa

Mama Sopa is een serie zeepproducten voor het goede doel. Deze serie is ontworpen en geproduceerd ter ondersteuning van de hygiëne projecten voor moeders door Simavi. De zeeplijn bestaat uit douchegel, handzeep, een zeepbar, een washand en een Mama Sopa spons. Samen met Jeroen Tebbe heeft het ontwerp team de naam en de geuren bedacht; Sparkling Ginger, Spicy Orange en Bubble Blue.Het dessin op de verpakking

Miniverse

A space for little stars

Kids fashion brand and online fashion world

To kick-off this project I worked as a in-house graphic designer at design studio Ina-matt in Pingjum.
Later on, I became a freelance art director & illustrator for Miniverse. I also focused on content, story writing, tag lines and the pay off . 

Children their  playful mind, endless fantasy and funny habits are the main inspiration for the identity, illustrations, characters and other art work for Miniverse.

Hotel The Exchange

A hotel with rooms dressed like models

For boutique hotel The Exchange Studio Ina Matt created the basic concept and led a group of AMFI fashion students in shaping dressing rooms like models. Themes ranged from The Tailors Dummy Room, ManRayEyes and The Tile Room, each of which is detailed through graphics, colour and fabric schemes and dazzling design objects and ornaments.

Hotel The Exchange was nominated for the Dutch Design Awards , category public space.

FOPF - MAFIFA

Mafifa_affiche

Afgelopen week hebben we met een kleine NL delegatie voor de eerste maal de Fuck Off Poster Factory Project gedraaid aan de University for the Creative Arts in Canterbury. Deze pressure-cooker style week draait om 'negatief' engagement en frustraties omzetten in constructieve en oorspronkelijke visies en ontwerpen. 

Voor dit project hebben Marjolijn Stappers en Vos Broekema de handen ineen geslagen voor een serie maatschappijkritische affiches. Het resultaat is niet onopgemerkt gebleven.

Stay Bold Pony Boy

Stay Bold Pony Boy affiche en Publicatie

Stay Bold Pony Boy is geinspireerd op de quote "Stay Gold Pony Boy, Stay Gold" uit de roman The Outsiders van S.E. Hinton.  Door de populariteit van deze roman wordt deze quote gebruikt als urban slang in de States en betekend "blijf puur". Op zijn beurt is deze quote weer geinspireerd op het gedicht van Robert Frost, 'Nothing Gold Can Stay'. Na het lezen hiervan heb ik de quote uit de roman ietsje aangepast. STAY BOLD! 

Bruna Kidsweek

Bruna_Kidsweek_Anurbia

Anurbia is een nieuwe wereld van de Bruna. Hier lees je achterstevoren. Op bruna.nl/anurbia kan je leuke knutselvellen en cupcakerecepten downloaden.  
In samenwerking met Kidsweek ( dé weekkrant voor kinderen van 7 t/m 12 jaar) heeft het ontwerpteam een doeposter ontworpen waar je van alles in kan ontdekken. Een echte Yob Woc bijvoorbeeld of Gnik Gnok. 

Hotel The Exchange

Options! - visual merchandise

The Exchange is een initiatief van Suzanne Oxenaar en Otto Nan. Het bestaat uit een hotel ( Hotel the Exchange), een restaurant ( Stock) en tot voor kort een contemporary department store ( Options!) Het hotel, het restaurant en de winkel zijn ingericht door Studio Ina-Matt. Als freelancer assisteerde ik hen met het grafisch ontwerp.

Oilily - The soft Parade

Oilily - the soft parade

Selectie visuals voor de modeshow van Oilily - The Soft Parade tijdens de Dutch Fashion Week in Amsterdam. De Vj's van studio Plaat en Joost van Bellen mixte er een mooie show van.

Uit de Keuken van Maass · Con-Fetti

Uit de Keuken van Maass - Logo

Corporate identity, illustraties, typografie en letterontwerp voor Uit de Keuken van Maass. 
Uit de keuken van Maass maakt elke dag verse en lekkere maaltijden die te koop zijn bij onder andere Marqt, De vegetarische slager, Stach, Citizen M, Jumbo en Spar.

Uit de Keuken van Maass, Lekker eten met een goed gevoel!

Zwaan, Roadmap to Noord

Zwaan_type_paint

Boekontwerp voor kunstschilder Rombout Oomen. Sinds vorig weekend hangt er het schilderij "Zwaan" als banner op Toren Overhoeks in Amsterdam. Rombout maakte dit schilderij als afscheidscadeau voor stadsdeel Amsterdam Noord. Ter gelegenheid hiervan schreef hij samen met Bas Kok, Anne Marie Hoogland en Noortje de Leij het boek "Zwaan, Roadmap to Noord"; een boek over de geschiedenis van Amsterdam Noord en de connectie met Rombouts schilderij

Graphic Detour @ KESSELS KRAMER

Graphic Detour

Graphic Detour is een, door Europa reizende,expositie met werk van grafisch kunstenaars en - ontwerpers. Deze expo is geïnitieerd door het Moti museum met Erik Kessels als curator en creative director. In samenwerking met Erik kessels als art director ontwierp Marjolijn het logo en de identiteit van deze expositie. Het ontwerp is geinspireerd op de typografie en merideaan van een atlas en is uitgewerkt in leaflets, uitnodigingen en de routing van de expositie.

Werk aan de Werf

Werk aan de Werf

Werk aan de Werf is een toekomstvisie over de NDSM-werf van nu tot 2025.'Werk aan de Werf, Laboratorium NDSM-werf' laat zien hoe de community van de NDSM-werf in Amsterdam-Noord, bestaande uit verschillende generaties uit het verleden, heden en de toekomst, verandering in een gebied kan brengen en met elkaar richting kan geven aan de toekomst. 

Louis Karton

Louis Karton - logo

We zijn bezig met een leuke opdracht voor het super succesvolle RagBag. Nieuwe design versies van de Ragbag Tassen, we beginnen simpel met de opdruk. De Louis Karton tas, geïnspireerd op de bijna gelijknamige beroemde tassenfabrikant,  is inmiddels gemaakt als prototype. Hopelijk gaat er snel meer in de ‘maak’. 

Robodock - Feniks

Robodock 2010 - Vuurvogel

In 2010 werd het laatste Robodock event gehouden op het NDSM met Feniks of vuurvogel als thema. Tijdens het event werd deze vuurvogel, waar je een wensbootje van kunt vouwen, uitgedeeld. De bootjes van de bezoekers werden samen met een reusachtige vuurvogel van hout op de laatste avond verbrand tijdens een groot spectakel.

Circus der Gedachten · René Knip

Circus der Gedachten - Carré

Dit programma is gedrukt op Stone Paper. Een heel bijzonder materiaal dat eigenlijk geen papier is. Het is gemaakt van steen in plaats van hout. Omdat dit bijna geen geluid maakt zou dit een ideaal gedrukt programma zijn voor in Theater Carre waar 3500 mensen kunnen zitten.  Stone paper ritselt niet en dat komt goed uit voor de show, Circus der Gedachten. Omdat dit programma toch niet ritselt, scheurt of kraakt werd het aangeboden als prop papier.  

Time of Your Life

Time of your Life - Type

Letterontwerp en uitnodiging voor groepsexpositie over tijd in Art Space Flipside tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. 

Pages

Subscribe to Projects