Maak Het Met Kunstenaars Maak Het Met Kunstenaars - inhoudsopgave Maak Het Met Kunstenaars - Workshop Viktor&Rolf Maak Het Met Kunstenaars - Workshop Johannes Schwartz Maak Het Met Kunstenaars - Workshop Jantje Fleischhut Maak Het Met Kunstenaars - Boomerang Cards Maak Het Met Kunstenaars - Thema's

Maak Het Met Kunstenaars

Project: Maak Het Met Kunstenaars - Create With Artists

Boekontwerp, Illustraties, illustraties en nog eens illustraties voor een kunst doe-boek

in opdracht van: Stedelijk Museum, Rixt Hulshoff, Hanna Piksen en Sophie Tates 

team: Marjolijn Stappers

uitgever: Bis Publishers

Maak Het Met Kunstenaars. Een kunstdoeboek voor iedereen!

Maak het met 23 wereldberoemde kunstenaars en duik in hun prikkelende workshops. Hoe teken je tegen de wind in? Versier je iemand met een slinger? Maak je een maatpak van een vuilniszak? Krijg tips uit de eerste hand van ontwerpers en kunstenaars als Viktor&Rolf, Marlene Dumas, Marcel Wanders en Rineke Dijkstra. Of je zin hebt in snel resultaat, een sprong in het diepe of een wildtuinieravontuur met je vrienden: geef je creativiteit een boost met dit boek. Thuis, op een feestje, op kantoor of zelfs in het klaslokaal. Verbluf jezelf! 

 

Projects

Mama Sopa

Mama Sopa collectie

Mama Sopa is een serie zeepproducten voor het goede doel. Deze serie is ontworpen en geproduceerd ter ondersteuning van de hygiëne projecten voor moeders door Simavi. De zeeplijn bestaat uit douchegel, handzeep, een zeepbar, een washand en een Mama Sopa spons. Samen met Jeroen Tebbe heeft het ontwerp team de naam en de geuren bedacht; Sparkling Ginger, Spicy Orange en Bubble Blue.Het dessin op de verpakking

FOPF - MAFIFA

Mafifa_affiche

Afgelopen week hebben we met een kleine NL delegatie voor de eerste maal de Fuck Off Poster Factory Project gedraaid aan de University for the Creative Arts in Canterbury. Deze pressure-cooker style week draait om 'negatief' engagement en frustraties omzetten in constructieve en oorspronkelijke visies en ontwerpen. 

Voor dit project hebben Marjolijn Stappers en Vos Broekema de handen ineen geslagen voor een serie maatschappijkritische affiches. Het resultaat is niet onopgemerkt gebleven.

Plan to Happiness

Plan to Happiness - logo

Plan to Happiness is een project van Plan Nederland waar je vrolijk van wordt. Het is een webshop waar je geluksarmbandjes kan kopen die gemaakt zijn door vrouwen in Nepal. Daar heeft Plan to Happiness tien vrouwen opgeleid om met liefde deze sieraden te maken. Door een aankoop zet je Plan Nederland en het team in Nepal aan het werk en deel je zo jou geluk. You May Also Like This ontwierp de identity en diverse dessins en verpakkingen voor Plan to Happiness. Er volgt snel meer 

Stay Bold Pony Boy

Stay Bold Pony Boy affiche en Publicatie

Stay Bold Pony Boy is geinspireerd op de quote "Stay Gold Pony Boy, Stay Gold" uit de roman The Outsiders van S.E. Hinton.  Door de populariteit van deze roman wordt deze quote gebruikt als urban slang in de States en betekend "blijf puur". Op zijn beurt is deze quote weer geinspireerd op het gedicht van Robert Frost, 'Nothing Gold Can Stay'. Na het lezen hiervan heb ik de quote uit de roman ietsje aangepast. STAY BOLD! 

Dat is toch met de computer?

Dat is toch met de computer?

Een tijdje geleden gaf ik een lezing over archetypes en clichés in The Pick Up Club op het NDSM in Amsterdam. Ter aankondiging maakte ik deze poster over het vooroordeel van de grafisch ontwerper als link naar het onderwerp van de lezing.

Miss Marmelade · con-fetti

Miss Marmelade illustratie

Miss Marmelade is crême de la confiture. Speciaal voor in het schap van Restaurant STock kreeg zij een nieuwe look met bijpassende bijouterieën en een fruitige tas. Prêt a porter confiture for Stock rocks!

 

Deadline

Deadline - drawing robots

Starting with no knowledge of programming robots at all, Karel and Marjolijn created the drawing robot "Deadline".This drawing robots make programmed art pieces with black and white ink. Every result is controlled by the restrictions that is set for the robots. Allthough robots are robots, every art piece they make is different. This micro controlled robot is made with a boe bot. It's open source.

RagMan

Ragmanlogo_ Ragbag

Ragman Raised from the Rag. tekst volgt