Graphic Detour Graphic Detour - logo Graphic Detour - close up Graphic Detour - routing expo Graphic Detour - routing expo Graphic Detour  expo

Graphic Detour @ KESSELS KRAMER

opdrachtgever: Moti Breda, Mieke Gerritsen & Kessels Kramer
team: Erik Kessels, Kesselskramer & Marjolijn Stappers
omschrijving: concept, grafisch ontwerp en illustraties logo, affiches, flyer, leaflet en routing

Graphic Detour is een, door Europa reizende,expositie met werk van grafisch kunstenaars en - ontwerpers. Deze expo is geïnitieerd door het Moti museum met Erik Kessels als curator en creative director. In samenwerking met Erik kessels als art director ontwierp Marjolijn het logo en de identiteit van deze expositie. Het ontwerp is geinspireerd op de typografie en merideaan van een atlas en is uitgewerkt in leaflets, uitnodigingen en de routing van de expositie.

Projects

FOPF - MAFIFA

Mafifa_affiche

Afgelopen week hebben we met een kleine NL delegatie voor de eerste maal de Fuck Off Poster Factory Project gedraaid aan de University for the Creative Arts in Canterbury. Deze pressure-cooker style week draait om 'negatief' engagement en frustraties omzetten in constructieve en oorspronkelijke visies en ontwerpen. 

Voor dit project hebben Marjolijn Stappers en Vos Broekema de handen ineen geslagen voor een serie maatschappijkritische affiches. Het resultaat is niet onopgemerkt gebleven.

Stay Bold Pony Boy

Stay Bold Pony Boy affiche en Publicatie

Stay Bold Pony Boy is geinspireerd op de quote "Stay Gold Pony Boy, Stay Gold" uit de roman The Outsiders van S.E. Hinton.  Door de populariteit van deze roman wordt deze quote gebruikt als urban slang in de States en betekend "blijf puur". Op zijn beurt is deze quote weer geinspireerd op het gedicht van Robert Frost, 'Nothing Gold Can Stay'. Na het lezen hiervan heb ik de quote uit de roman ietsje aangepast. STAY BOLD! 

Hotel The Exchange @ INA MaTT

Hotel The Exchange graphic design

The Exchange is een initiatief van Suzanne Oxenaar en Otto Nan. Het bestaat uit een hotel ( Hotel the Exchange), een restaurant ( Stock) en tot voor kort een contemporary department store ( Options!) Het hotel, het restaurant en de winkel zijn ingericht door Studio Ina-Matt. Als freelancer assisteerde ik hen met het grafisch ontwerp.

Circus der Gedachten · René Knip

Circus der Gedachten - Carré

Dit programma is gedrukt op Stone Paper. Een heel bijzonder materiaal dat eigenlijk geen papier is. Het is gemaakt van steen in plaats van hout. Omdat dit bijna geen geluid maakt zou dit een ideaal gedrukt programma zijn voor in Theater Carre waar 3500 mensen kunnen zitten.  Stone paper ritselt niet en dat komt goed uit voor de show, Circus der Gedachten. Omdat dit programma toch niet ritselt, scheurt of kraakt werd het aangeboden als prop papier.  

Time of Your Life

Time of your Life - Type

Letterontwerp en uitnodiging voor groepsexpositie over tijd in Art Space Flipside tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. 

Dat is toch met de computer?

Dat is toch met de computer?

Een tijdje geleden gaf ik een lezing over archetypes en clichés in The Pick Up Club op het NDSM in Amsterdam. Ter aankondiging maakte ik deze poster over het vooroordeel van de grafisch ontwerper als link naar het onderwerp van de lezing.

Departure - Anthon Beeke

Departure, Anthon Beeke

Afscheidsposter ter gelegenheid van het vertrek van Anthon Beeke als hoofd van de afdeling Man & Communication op de Design Academy. Het vliegtuigje op de poster is gevouwen van één van Anthon Beekes meest bekende posters; Troilus & Cressida.

Hemeltjelief!

Hemeltjelief_2012

Hemeltjelief! is een vrolijk, jaarlijks terugkerend dag- en nachtfestival op het NDSM in Amsterdam. Zoals je al aan de naam merkt is dit festival op Hemelvaartsdag. Overdag is het festival vooral gericht op kinderen, er is theater, muziek en er zijn kinderactiviteiten.

Bar en Beeld

Bar en Beeld NDSM

Poster en letters voor open dag op het NDSM in Amsterdam met bar ( cheers) en beeld.