Mafifa_affiche

FOPF - MAFIFA

team: Vos Broekema & Marjolijn Stappers

waar: Tijdens de Fuck Off Poster Factory, University of Creative Arts in Canterbury

Afgelopen week hebben we met een kleine NL delegatie voor de eerste maal de Fuck Off Poster Factory Project gedraaid aan de University for the Creative Arts in Canterbury. Deze pressure-cooker style week draait om 'negatief' engagement en frustraties omzetten in constructieve en oorspronkelijke visies en ontwerpen. 

Voor dit project hebben Marjolijn Stappers en Vos Broekema de handen ineen geslagen voor een serie maatschappijkritische affiches. Het resultaat is niet onopgemerkt gebleven.

Eén van deze affiches haakt in op wat er zich in Brazilië achter de schermen van het WK voetbal afspeelt en hoe de FIFA haar boontjes dopt.  
Voor de één in het achterhoofd of in de onderbuik wel bekend als een forse verliesbeurt.. Voor de ander shockerend nieuws dat nog niet is aangekomen.

Hoedanook, het is een onderwerp dat nog eens flink aan de kaak gesteld mag worden. Tijdens onze queste naar exposure voor dit onderwerp is ons affiche  "MAFIFA"  door de Quad Award uitgeroepen tot “ Design Of the Day”. En last but not least, met dit affiche hebben we ook de RGD So(cial) Good Design Award in de wacht gesleept onder onze schuilnaam "We Are Michael Jackson".

 

Projects

Mama Sopa

Mama Sopa collectie

Mama Sopa is een serie zeepproducten voor het goede doel. Deze serie is ontworpen en geproduceerd ter ondersteuning van de hygiëne projecten voor moeders door Simavi. De zeeplijn bestaat uit douchegel, handzeep, een zeepbar, een washand en een Mama Sopa spons. Samen met Jeroen Tebbe heeft het ontwerp team de naam en de geuren bedacht; Sparkling Ginger, Spicy Orange en Bubble Blue.Het dessin op de verpakking

Stay Bold Pony Boy

Stay Bold Pony Boy affiche en Publicatie

Stay Bold Pony Boy is geinspireerd op de quote "Stay Gold Pony Boy, Stay Gold" uit de roman The Outsiders van S.E. Hinton.  Door de populariteit van deze roman wordt deze quote gebruikt als urban slang in de States en betekend "blijf puur". Op zijn beurt is deze quote weer geinspireerd op het gedicht van Robert Frost, 'Nothing Gold Can Stay'. Na het lezen hiervan heb ik de quote uit de roman ietsje aangepast. STAY BOLD! 

Graphic Detour @ KESSELS KRAMER

Graphic Detour

Graphic Detour is een, door Europa reizende,expositie met werk van grafisch kunstenaars en - ontwerpers. Deze expo is geïnitieerd door het Moti museum met Erik Kessels als curator en creative director. In samenwerking met Erik kessels als art director ontwierp Marjolijn het logo en de identiteit van deze expositie. Het ontwerp is geinspireerd op de typografie en merideaan van een atlas en is uitgewerkt in leaflets, uitnodigingen en de routing van de expositie.

Circus der Gedachten · René Knip

Circus der Gedachten - Carré

Dit programma is gedrukt op Stone Paper. Een heel bijzonder materiaal dat eigenlijk geen papier is. Het is gemaakt van steen in plaats van hout. Omdat dit bijna geen geluid maakt zou dit een ideaal gedrukt programma zijn voor in Theater Carre waar 3500 mensen kunnen zitten.  Stone paper ritselt niet en dat komt goed uit voor de show, Circus der Gedachten. Omdat dit programma toch niet ritselt, scheurt of kraakt werd het aangeboden als prop papier.  

Dat is toch met de computer?

Dat is toch met de computer?

Een tijdje geleden gaf ik een lezing over archetypes en clichés in The Pick Up Club op het NDSM in Amsterdam. Ter aankondiging maakte ik deze poster over het vooroordeel van de grafisch ontwerper als link naar het onderwerp van de lezing.

Departure - Anthon Beeke

Departure, Anthon Beeke

Afscheidsposter ter gelegenheid van het vertrek van Anthon Beeke als hoofd van de afdeling Man & Communication op de Design Academy. Het vliegtuigje op de poster is gevouwen van één van Anthon Beekes meest bekende posters; Troilus & Cressida.

Hemeltjelief!

Hemeltjelief_2012

Hemeltjelief! is een vrolijk, jaarlijks terugkerend dag- en nachtfestival op het NDSM in Amsterdam. Zoals je al aan de naam merkt is dit festival op Hemelvaartsdag. Overdag is het festival vooral gericht op kinderen, er is theater, muziek en er zijn kinderactiviteiten.

Deadline

Deadline - drawing robots

Starting with no knowledge of programming robots at all, Karel and Marjolijn created the drawing robot "Deadline".This drawing robots make programmed art pieces with black and white ink. Every result is controlled by the restrictions that is set for the robots. Allthough robots are robots, every art piece they make is different. This micro controlled robot is made with a boe bot. It's open source.

Bar en Beeld

Bar en Beeld NDSM

Poster en letters voor open dag op het NDSM in Amsterdam met bar ( cheers) en beeld.